Знам’янський район
Суспільство

Пам’ять героїв Революції Гідності

Пам’ять героїв Революції Гідності
У скорботні дні кінця лютого вся Україна згадувала героїв Небесної Сотні, які загинули рівно два роки тому під час трагічних кровопролитних подій у центрі Києва.
Ці мужні люди різних віків, національностей і віросповідань виступили на захист європейського вибору України, законності, Конституції, проти злочинного режиму зради, крадійства і брехні. Ціна правди і гідності виявилася дуже високою. Цим подіям присвячена експозиція музею «Герої не вмирають, просто уходять…»

18 лютого Міський краєзнавчий музей відвідали вихованці Центру дитячо-юнацької творчості м.Знам’янки разом із своїми вихователями. Діти середнього шкільного віку ознайомилися з матеріалами експозиції, серед якої знаходяться і реальні предмети з Майдану, яких передали на тимчасове експонування до музею учасники доленосних подій у Києві – знам’янчани. Діти почули розповідь про стан України в епоху «попередників», про спалах протестів у центрі столиці та хронологію революції у період кінця 2013 – початку 2014 років.

Діти змогли власноруч відчути запеклість протистояння через каміння бруківки з вулиці Грушевського, сталевий шолом учасника протестів, протигазовий респіратор, побачити мапу революційних подій. Вони також побачили впевнені обличчя учасників протистояння С.Нігояна, М.Жизневського, Ю.Вербицького, В.Чміленка та інших героїв.

Вихованцям Центру творчості ще довго призначено зростати, здобувати патріотичної і громадянської зрілості. При цьому уроки мужності на прикладах їхніх сучасників сприятимуть всебічному зростанню вихованців, як патріотів України, будівничих європейської держави на терені нашої Батьківщини.

"ВК" у PDF