Олександрівський район
Суспільство

Героїв Україна пам’ятає

Героїв Україна пам’ятає
20 лютого стало для нас назавжди пам’ятним днем – Днем Героїв Небесної Сотні. Майдан. Мабуть, нині це слово знають у всіх країнах світу.
Майдан Незалежності – це не тільки велика й головна площа в центрі Києва, Майдан – це прагнення жити за європейськими стандартами. За це Україна заплатила більш як сотнею людських життів та кількома сотнями покалічених людей. З нагоди другої річниці вшанування Героїв Небесної Сотні працівники Олександрівської районної бібліотеки для дорослих спільно з колективом педагогів НВК №2 провели усний журнал «Героїв Україна пам’ятає».

Сторінки усного журналу розповіли про історичні події, що змінили політичне обличчя України, реалізували прагнення українського народу в напрямку європейського вектору розвитку. Присутні детально дізналися про подвиг Героїв Небесної Сотні, ознайомилися з чисельними документальними фото і відеоматеріалами часів Майдану. Також учасники заходу прослухали патріотичні вірші, присвячені подіям того часу, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну державу та переглянули відеопрезентацію пам`яті Героїв Небесної Сотні «Ні, не згине Україна».

В трагічні дні нашої держави під час протистоянь у Києві загинув і наш земляк – 53-річний Віктор Чміленко. Йому було присвячено окрему сторінку усного журналу, яка називалася «Наш Герой». Бібліотекарі розповіли про життя і подвиг бобринецького фермера, який загинув від кулі снайпера на Майдані. Вшановуючи трагічні події на Майдані 18-20 лютого 2014 року в читальному залі районної книгозбірні для дорослих організована книжково-ілюстративна виставка «України синам вічна слава лине».

Героїв Україна пам’ятає

Ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечити те, щоб їх жертва не була марною та те, щоб подібне більше ніколи не повторилось. Дякуємо Вам, Герої України! Ви назавжди залишитесь у наших серцях…

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF