Знам’янський район
Суспільство

Великий Каменяр

Великий Каменяр
У 2016 році виповнюється 160 років від дня народження та 100 років від дня смерті величного українського письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча Івана Яковича Франка.
Літературна творчість Івана Франка нерозривно пов’язана з його політичною і науковою діяльністю. Був він невтомним вченим-істориком, економістом, етнографом, мовознавцем і поліглотом, що більше як з десяти мов переклав на українську шедеври інших літератур. Він жив і творив в ім’я свого народу, щоб врятувати од руйнування, загибелі та забуття величні культурні пам’ятки цього народу, щоб зберегти самобутність України.

Завідуюча міською бібліотекою – філією №1 Алефірова С.М.,та бібліотекар Холодова О.В. провели для учнів 10 класу ЗОШ №1 літературну вікторину «Життєвий та творчий шлях І. Франка», з метою поглибити раніше набуті знання учнів про І.Франка – класика української літератури, людину надзвичайної працьовитості та енциклопедичних знань; виховувати почуття поваги, пошани до творчості Каменяра; любов до рідного краю, народу; прищеплювати інтерес до історичного минулого України, наслідків власної праці.

Великий Каменяр

Переможця вікторини бібліотекар нагородила ювілейною медаллю «Кращому знавцю творів І.Я. Франка – 2016 р.». Розширив знання учнів перегляд відеофільму про видатного літератора « І. Я. Франко» і огляд літератури на тему: «Майстерність Івана Франка», з яким бібліотекарі познайомили усіх присутніх.

"ВК" у PDF