---
Суспільство

Кіровоград запропонували перейменувати на Кропивницький

Готова до реєстрації ще одна постанова про перейменування Кіровограда в Кропивницький. Про це повідомив народний депутат від Кіровоградщини Олександр Горбунов, інформує кореспондент УНН.
“До мене, як до народного депутата неодноразово зверталися кіровоградці, пропонуючи різні нові назви для нашого міста. Проаналізувавши всі запропоновані варіанти, з точки зору логічності, мелодійності, подальшого креативного обличчя міста, я все таки схиляюсь до того, що місто може мати назву Кропивницький. Це одна з назв, яка підтримана Кіровоградською міською радою минулого скликання і направлена до ВР. Саме ця назва може об’єднати усі патріотично налаштовані кола нашої громади. Адже ім’я Кропивницького стоїть в одному ряду з борцями за незалежність і самостійність України, таких як Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка та інших. Відтак Кропивницький вперше заявив перед світом, що українці — не просто народ, а нація, зі своїми культурою та звичаями” — саме так була обґрунтована назва Кропивницький мистецькою громадою нашого міста. І я згоден з цим, адже воно може стати мистецькою столицею України, ми можемо стати культурним, театральним центром нашої країни. Я особисто говорив і говорю — назва Інгульськ, на мій погляд, досить провінційна“, — повідомив О. Горбунов.

Також О.Горбунов додав, якщо сьогодні депутати не проголосують перейменування Кіровограда в “Інгульськ”, буде зареєстровано постанову з варіантом назви “Кропивницький”. Після того, як документ пройде розгляд у профільному комітеті Верховної Ради, його винесуть на розгляд народних депутатів на наступній сесії.

"ВК" у PDF