Знам’янський район
Суспільство / Інтерв’ю

Концерт німецької рок-групи у Знам’янці

Концерт німецької рок-групи у Знам’янці
16 лютого в Знам’янському Палаці культури виступила німецька християнська рок-група «Brainwashed»
Концерт відбувся за сприянням ГО «Дитячо-молодіжне об’єднання «Нове Покоління». Тур, під назвою «Door» ( Двері ), охоплює три країни: Україна-Молдова-Румунія. Наступного дня рок-група відправилася з концертом у Богданівську військову частину.

Група «Brainwashed» була створена у 2002 році, яка грає в стилі Nu metal. З 2006 року хлопці гастролюють в Білорусії, Росії, Молдові та Україні. Єкхард Бауманн, соліст групи, голова організації «Діти вулиці», яка допомагає безпритульним дітям і молоді в Берлині. За свою діяльність Єкхард був нагороджений Президентом Німеччини у 2010році найвищим Державгим Орденом «За досягнення перед Федеративною Республікою Німеччини».

Перед початком концерту редакція мала нагоду поспілкуватися з німецькими музикантами. Соліст групи Єкхард розповів декілька слів про членів групи: Даніло, гітарист, з Бразилії, барабанщик Стефан та гітарист Дітер мають коріння з України, а Маркус та Енсес з Угорщини.

Концерт німецької рок-групи у Знам’янці

- Єкхард, нам відомо, що ви з групою не вперше в Україні і в нашому місті. А скільки вже турів ви мали по нашій країні?

– Вперше ми відвідали Україну в 2009. З того часу у нас було десь дев’ять турів і ми побували приблизно у 120 містах і містечках.

- А які українські міста групі найбільш запам’яталися?


– У нас були концерти в таких великих містах як Київ, Дніпропетровськ, Харків, але незабутні враження це від маленьких містечок, як ваше. Не важливо на скільки місто велике, а важливіше яких людей ми зустрічаємо в ньому. Тому Знам’янка, одне із тих, де у нас склалися особливі симпатії з аудиторією.

- Тур охоплює три країни, чому саме вони?


– З Молдовою склалося все випадково. У тому році у нас був концерт в Ізмаїлі, місто в Одеській області, яке розташоване недалеко від кордону з Молдовою та Румунією. Я запитав у організаторів, чи є у них якісь зв’язки з цими країнами, щоб організувати концерти там і вони відповіли «так». Ось так і вийшло, що до туру увійшли ці дві країни.

- Чому ви граєте саме рок музику?

– Кожен з нас виріс з цією музикою і кожен раніше мав музикальні проекти окремо в цьому стилі. Потім ми зібралися разом і вирішили організувати сумісний проект.

- А хто пише музику та слова до пісень?

– Стефан і Даніло пишуть музику. А Дітер пише тексти до пісень. У наших піснях ми висвітлюємо різні проблеми сучасного світу, а також любов до Ісуса Христа. Усі наші пісні несуть сподівання на найкраще. Так, наприклад, на другому концерті туру, в Олевські (Житомирська область) до організаторів підійшов молодий хлопець і сказав, щодо концерту він хотів покінчити з собою, але після слів соліста групи він вирішив не робити цього. Ось це і є головною причиною, чому ми відправляємося в такі концертні тури.

- Яка ваша життєва мета?

– Це, звичайно, допомога бідним дітям, особливо тим, хто опинився на вулиці. Також, нашою метою є наближення людей до Бога і принести мир у світ в такі важкі часи.

Головними слухачами німецької групи є молодь, але як висловився вокаліст групи Єкхард, рок – це музика усіх поколінь, яка змушує кров текти по венам.

"ВК" у PDF