Знам’янський район
Суспільство

Психологічна реабілітація учасників АТО

Психологічна реабілітація учасників АТО
Кожен військовий у конфлікті на Сході відчуває стрес принаймні двічі: вперше, коли потрапляє на війну, і знову - після повернення до мирного життя.
Майже 70% демобілізованих потребують психологічної реабілітації. Фахівці реабілітаційних установ мають змогу допомогти їм пристосуватися до мирного життя.

Для отримання реабілітаційних послуг учасник АТО або його законний представник звертається до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації, а учасник АТО, який переселився з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, - за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, та заповнює заяву.

До заяви додаються:

- копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;
- копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення (під час подання копій, особа подає їх оригінали для огляду).

Учасник АТО, який бажає отримати реабілітаційні послуги, приймається до реабілітаційної установи на підставі направлення на психологічну реабілітацію.

За результатами конкурсних торгів на закупівлю за державні кошти послуг з психологічної реабілітації учасників АТО Державною Службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції визначені певні реабілітаційні установи.

За більш детальною інформацією необхідно звертатися до управління соціального захисту населення за адресою: м. Знам'янка, вул. Жовтнева, 17, каб. № 9 або за телефоном: 2-36-78.

"ВК" у PDF