Олександрівський район
Суспільство

Афганістан очима земляків

Афганістан очима земляків
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан в Олександрівському районному краєзнавчому музеї відкрито виставку «Афганістан очима земляків».
Тут представлені унікальні знімки з особистого архіву жителів району Миколи Ткаченка і Віктора Шмарка, зроблені під час служби у Збройних Силах на території Афганістану. На відкритті виставки виступив директор музею Василь Білошапка, який розповів про участь олександрівців у бойових діях в Афганістані.

Афганістан очима земляків

Після відкриття виставки відвідувачі музею оглянули також постійну експозицію, присвячену учасникам бойових дій на території інших держав. У ній розміщені портрети чотирьох жителів району В. М. Зеленька, В. Г. Лунгула, І. І. Лісняка і Ю. В. Заволоки, які полягли в Афганістані, список уродженців Олександрівщини, які загинули у бойових діях на території інших держав, документи, фотознімки, книги про учасників бойових дій на території інших держав.

"ВК" у PDF