Знам’янський район
Суспільство / Інтерв’ю

Недільна школа – бажаючим вчити святе письмо

Недільна школа – бажаючим вчити святе письмо
Щотижня при храмові Святої Тетяни (м. Знам’янка) працює недільна школа – це невеличка організація, в якій люди щонеділі, після божественної літургії, збираються для того, щоб послухати, збагатити свої знання про Священне писання.
Спілкуємось з керівником недільної школи, студентом Київської духовної академії, Вадимом Безрядіним:

- Розкажіть, скільки існує традиція проведення недільних занять, хто може стати слухачем?

– За 20 років існування храму Святої Тетяни неодноразово порушувалось питання про необхідність створення недільної школи для дітей та дорослих. Кілька разів були спроби започаткувати такі заняття, але системи чомусь не було. Починаючи з вересня 2015 року у нашому храмі школа діє. Наші заняття поділяються на три частини: вивчення та тлумачення священного писання, наприклад, однієї з глав Євангеліє; друга частина – церковна історія, зокрема, для прикладу обрання патріарха Тихона, коли 200 років не було патріарха і обрали цю людину; третій пункт – богослужбовий, коли ми беремо окрему частину богослужіння і незрозумілі слова, ідеї розбираємо. Дуже часто наші прихожани самі ініціюють розгляд різних питань.

- Чи практикуються заняття для дітей?

– Ні, на даний час ми не можемо відкрити недільну школу для дітей, бо не має належного приміщення, їм важко просто сидіти в храмі і слухати, як дорослим. Також для цього треба профільні викладачі. Сподіваємось, що із закінченням ремонту храму зможемо відкрити невеликий клас і для діточок.

- О котрій годині можна стати слухачем недільної школи?

– Щонеділі, близько 12 години дня, ми збираємось у храмі. Наголошую, що заняття є безкоштовними. Ми самостійно роздруковуємо роздаткові матеріали, необхідні для вивчення питань.

"ВК" у PDF