---
Суспільство

У Кіровограді визначили переможців обласного конкурсу "Учитель року"

\У Кіровограді визначили переможців обласного конкурсу "Учитель року"
Почесне звання переможця обласного туру XXІ Всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2016" учасники конкурсу виборювали у чотирьох номінаціях: "Англійська мова", "Захист Вітчизни", "Історія" та "Математика". Всього участь у конкурсі взяло 53 педагоги, а до фінального етапу дійшли 20 із них.
На всіх етапах обласного конкурсу активно працювало 4 фахових журі, до складу яких увійшли авторитетні науково-педагогічні працівники Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, комунального закладу "Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського", представники районних та міських методичних кабінетів і центрів та навчальних закладів області.

У Кіровограді визначили переможців обласного конкурсу "Учитель року"

Учасників та переможців конкурсу привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, який і сам лише 2 роки тому успішно випробував власні сили у цьому конкурсі, здобувши звання "Учитель року" на всеукраїнському рівні. Однак сам Сергій Петрович жартує, що вдруге пройти цей нелегкий шлях участі у конкурсі навряд чи погодився б.

Перший заступник голови ОДА високо оцінив професійний рівень учасників обласного туру "Учителя року": "Учні, вчителі яких взяли участь у відбірковому турі – це щасливі учні, тому що їхні педагоги ростуть разом з ними у професійному плані".

Значну увагу у своєму вітальному слові Сергій Коваленко приділив тим крокам влади, що реалізуються в освітній галузі.

- Завдання влади – допомогти освіті розвиватися. Допомогти таким вчителям і усім дітям, незалежно від того, де вони проживають і навчаються – у маленькому селі чи у великому місті – у них усіх повинен бути рівний доступ до освіти, - зазначив перший заступник голови ОДА і далі продовжив, - У минулому році ми придбали інтерактивні комплекси для 63 шкіл області – вони розійшлися по селах, містах і містечках. Цього року на завершальному етапі придбання 32 шкільних автобусів. На завершальному етапі і придбання мультимедійних лабораторій для опорних шкіл навчально-виховних об'єднань.

Згадав Сергій Коваленко і про завдання щодо реформування освітньої галузі: "Навчально-виховні об'єднання, які включають в себе дошкільну, початкову, середню, старшу і позашкільну освіту – це той шлях, яким іде Кіровоградщина, не закриваючи школи, а навпаки – створюючи НВО".

Іще багато добрих слів і привітань лунало на адресу учасників конкурсу, однак усіх, хто зібрався в актовій залі Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв) найбільше цікавило, хто ж, власне, став переможцем у своїх номінаціях.

Відтак, перемогу здобули:

у номінації "Англійська мова" - Лілія Яструб, учитель англійської мови навчально-виховного комплексу "Олександрійський колегіум - спеціалізована школа" Олександрійської міської ради Кіровоградської області;

у номінації "Захист Вітчизни" - Сергій Савенко, учитель предмету "Захист Вітчизни" комунального закладу "Навчально-виховне об’єднання "Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 16 – дитячий юнацький центр "Лідер" Кіровоградської міської ради Кіровоградської області";

у номінації "Історія" - Сергій Колісніченко, учитель історії Помічнянської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 Добровеличківської районної державної адміністрації Кіровоградської області імені Героя України Березняка Євгена Степановича;

у номінації "Математика" - Оксана Курлова, учитель математики Первозванівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Кіровоградської районної державної адміністрації Кіровоградської області.

"ВК" у PDF