---
Суспільство

Чоловіки-переселенці не реєструються на Кіровоградщині, остерігаючись мобілізації - ОБСЄ

Спостерігачі ОБСЄ перевірили і дійшли висновку, що можлива мобілізація є причиною того, що внутрішньо переміщені особи відмовляються офіційно реєструватись На Кіровоградщині.
Про це кореспонденту УНН повідомила радник міністра соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб у Кіровоградській області Світлана Томашевська.

“Представники ОБСЄ сказали, що така ситуація склалася у деяких інших регіонах України, але у яких саме не сказали. Точно говорили про Донецьку й Луганську, що там були зафіксовані випадки. Вони були впевнені, що така ситуація притаманна всій Україні. Тому перевірили, як це відбувається у нас”, — повідомила С.Томашевська.

Також вона додала, що представники ОБСЄ були проінформовані про позитивні випадки, коли чоловіки з числа переселенців самі зверталися до військкоматів або у добровольчі батальйони.

“Ми намагалися переконати представників ОБСЄ, що ситуація в нас спокійна в цьому плані, але вони залишились при своїй критичній думці. Ми їх не переконали, вони думають, що дійсно чоловікам-переселенцям щось загрожує, що їх можуть притягнути до військкомату. Доказів у них тому немає, але думка така у них є”, — зазначила радник міністра.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF