Новгородківський район
Суспільство

На Кіровоградщині місія ОБСЄ перевірила стан будівництва житла для переселенців

Цього тижня у Кіровоградській області представники місії ОБСЄ перевірили стан будівництва житла для переселенців у смт Новгородка Кіровоградської області. Про це кореспонденту УНН повідомила радник Міністра соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб у Кіровоградській області Світлана Томашевська.
“Представники місії відвідали кілька департаментів, які працюють з переселенцями. Загалом роботою департаментів вони залишились задоволені, але було кілька ключових питань, які їх цікавили найбільше. Серед таких моментів — будівництво гуртожитка для переселенців у Новгородці. Їх цікавило, скільки грошей туди вкладено, на якому етапі будівництво”, — повідомила С.Томашевська.

Також С.Томашевська додала, що до відома представників ОБСЄ була донесена інформація, наскільки непросто знайти сім’ї переселенців, які б переїхали в новостворений гуртожиток, оскільки люди не мають бажання їхати до райцентру, а здебільшого претендують на житло в обласному центрі.

“Представники місії ОБСЄ сказали, що вони цілком розуміють таких людей, тому що нікому не хочеться жити у селі”, — зазначила радник.

"ВК" у PDF