Знам’янський район
Суспільство

Вітаємо з перемогою

Вітаємо з перемогою
Вже багато років, в кінці січня в Кіровограді проходить свято української музики, фестиваль- конкурс «Класік-проект». Присвята цього фестивалю – земляку композитору Юлію Сергійовичу Мейтусу, що народився у Кіровограді, де й написав свої перші твори.
Програма фестивалю дуже цікава і насичена. Це зустрічі, концерти, виставки, презентації та конкурсні прослуховування. Цьогорічний фестиваль повний відкриттів та прем’єр. В журі конкурсу запрошена шановна гостя, композитор, лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, заслужений діяч мистецтв України Ганна Гаврилець.

В рамках фестивалю 29 січня 2016 року, відбувся 6-ий обласний конкурс юних композиторів, які роблять свої перші спроби у написанні музики. Вперше долучилися до цього заходу вихованка та викладач Знам’янської ДМШ ім. М. В. Лисенка. Учениця 4-го класу (фах скрипка) Бельш Аліса та її викладач по класу композиції, молодий спеціаліст, випускник Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського Шимко В. М. презентували на розгляд комісії два її твори.

По результатам творчих змагань, серед учасників молодшої категорії, Бельш Аліса стала лауреатом ІІ ступеня. Вітаємо ученицю та її викладача з нагородою та бажаємо подальших успіхів у творчості!

"ВК" у PDF