Знам’янський район
Суспільство

Патріотизм виховується з юного віку

Патріотизм виховується з юного віку
Національно-патріотичне виховання є важливою складовою загального виховного процесу в школі. У сучасних умовах українських реалій, коли українці живуть у двох вимірах - мирному і військовому, коли Батьківщина потребує захисту, цей напрямок виховної роботи став пріоритетним.
На виконання Указів Президента України № 580/2015 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 — 2020 роки» та № 334/2015 «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді» адміністрацією Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 організовано роботу школи з національно-патріотичного виховання. Педагогічний колектив школи працює з метою виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією.

Патріотизм виховується з юного віку

Яскравим прикладом впровадження національно-патріотичного виховання є уроки та позакласна робота вчителя предмета «Захист Вітчизни» Міщенка Миколи Михайловича.

Метою викладання предмету «Захист Вітчизни» є формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту Вітчизни та системного уявлення про військово-патріотичне виховання як складову частину патріотичного виховання.

Завдання предмета - підготовка учнівської молоді до захисту життя і здоров’я, забезпечення власної безпеки і безпеки інших людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу; засвоєння основ захисту Вітчизни, цивільного захисту, основ медичних знань; здійснення психологічної підготовки молоді до захисту Вітчизни.

Патріотизм виховується з юного віку

Патріотизм виховується з юного віку. Саме виробленню навичок військових вмінь учнів Знам'янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 було присвячене свято «Виховуємо патріотів», яке відзначалося у День захисника України. Учасники військово-патріотичного гуртка «Сокіл», під керівництвом вчителя Мішенка Миколи Михайлович, продемонстрували своє вміння виконувати стройові вправи зі зброєю, розбирати та складати АКМ, споряджувати магазин патронами, розміновувати, надавати першу допомогу, проходити смугу перешкод.

Патріотизм виховується з юного віку

Під час зимових канікул тривали заняття гуртків військово-патріотичного напрямку школи. Деякі заняття гуртків «Сокіл», «Влучний стрілець» та «Юний стрілець» Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 пройшли на базі Знам’янського МСТК ТСО України. Керівник гуртків М. Міщенко провів відпрацювання вправ з військово-спортивних багатоборств.

Робота з національно-патріотичного виховання у Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 проводиться на високому рівні.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF