Світловодський район
Суспільство

Юні композитори музичної школи вибороли перемогу!

Юні композитори музичної школи вибороли перемогу!
Конкурс юних композиторів пам’яті Юлія Мейтуса назвав імена юних талантів, вихованців Світловодської дитячої музичної школи: Івана Рудіка – Гран- прі, Маргарити Рабаєвої – І місце, Марійки Штиволи – І місце, (викладач теоретичних дисциплін ДМШ Світлана Животовська).
Серед митців, зірок першої величини, які жили і творили у нашому краї, композитор Юлій Мейтус – помітна постать ( 13 опер, симфонічні поеми, романси та балади, музика до театральних спектаклів та кіно).

Вшановуючи пам’ять митця, з 27-30 січня 2016 р в м. Кіровогрді проходив обласний фестиваль української академічної музики "Classik- proekt", у рамках якого відбувся обласний конкурс юних композиторів.

Високоповажне журі очолювала Ганна Гаврилець, член Всеукраїнської спілки композиторів, професор Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського, яка відзначила високий рівень робіт наших учнів, різноманітність тем і образів, жанрів і форм, а також творчий підхід викладача Животовської Світлани Миколаївни.

Ми пишаємося нашими учнями та їх наставником, щиро вітаємо з перемогою, бажаємо і надалі так високо "тримати планку" і примножувати творчу славу нашої рідної музичної школи, міста та краю.

"ВК" у PDF