Світловодський район
Суспільство

У Світловодську пригадали забуту історію: Крути — Молода Кров

У Світловодську пригадали забуту історію: Крути — Молода Кров
29 січня депутати від ВО "Свобода" разом зі студентами Світловодського політехнічного коледжу Кіровоградського національного технічного університету вшанували пам'ять Героїв Крут.
Студенти 1-2 курсу 4-х груп разом з націоналістами згадували трагічну сторінку української історії — 98 річницю історичної дати — бій під Крутами. Був організований перегляд тематичного документального фільму "Україна: забута історія — Крути — Молода Кров" . Депутат обласної ради, доброволець ОДЧ "Карпатська Січ" Руслан Степура розпочав захід пам'яті з хвилини мовчання по тим першим українськім кіборгам, які стали символом героїзму у жертовній боротьбі за незалежність України.

З перебігом подій 98-річної давнини ознайомив присутніх наймолодший депутат Кіровоградської обласної ради Максим Дескат.

У Світловодську пригадали забуту історію: Крути — Молода Кров

Після перегляду фільму слово взяв депутат міської ради, ветеран московсько-української війни, кіборг, боєць-десантник 79-ої аеромобільної бригади Олександр Молчанов. Він, як учасник бойових дій, захисник Донецького аеропорту провів аналогію з цими двома битвами. Як і в битві за аеропорт, українські вояки тримали позиції до останнього, не поступаючись у бою значно переважаючим силам ворога ось паралелі двох війн з одним ворогом. Він зазначив, що в сучасній війні, як і 98 років тому, першими пішли боронити Країну добровольчі підрозділи, переважно з молодих необстріляних бійців… Як і тоді, українцям довелося зіткнутися з гібридною російсько-української війною…

На закінчення заходу студентська молодь гучно відповіла на бандерівське гасло: "Слава Україні — Героям Слава!" І звичайно: "Слава Націїї — Смерть ворогам!"

Патріотичне виховання триває...

"ВК" у PDF