Світловодський район
Суспільство

Епідпоріг захворюваності на грип та ГРЗ у Світловодську все ще перевищено

Епідпоріг захворюваності на грип та ГРЗ у Світловодську все ще перевищено
Станом на 29 січня 2016 року по місту продовжується реєструватись перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ: показник захворюваності за тиждень склав 142,05 на 10 тис. населення при епідпорозі 73,57, тобто перевищив його вдвічі.
За період з 22 по 28 січня 2016 року (за 4-й тиждень) за медичною допомогою із симптомами гострих респіраторних захворювань звернулось 790 хворих, що на 200 випадків більше ніж за минулий тиждень року (3-й тиждень) та у 1,3 рази більше, ніж за 2-й тиждень року. Питома вага дітей серед захворівших становить: за 2-й тиждень — 63% (з них школярі — 32,2%), за 3-й — 60,6% (з них школярі — 20,4%), за 4-й — 33% (з них школярі — 16,1%).

Лабораторно підверджених випадків грипу на території міста не зареєстровано.

Враховуючи високий показник захворюваності по місту, динаміку та тенденцію до зростання захворюваності впродовж двох останніх тижнів, держсанепідслужба рекомендує проводити основні профілактичні заходи (провітрювання та вологе прибирання приміщень, дотримання особистої гігієни, вживання противірусних препаратів або продуктів, які містять фітонциди) та уникати місць масового скупчення людей. Особливо це стосується дітей, вагітних, людей похилого віку та людей, які мають хронічні захворювання сердцево-судинної та дихальної систем.

Також наголошуємо про необхідність звернення за меддопомогою при перших ознаках грипу: раптовому підвищенні температури тіла більше 38°С, болю у горлі, головного болю, кашлю, утрудненого дихання, болю у м’язах.

"ВК" у PDF