Знам’янський район
Суспільство

Героям Крут присвячується

Героям Крут присвячується
У пам’яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків це були 300 спартанців при Фермопілах, у грузинів – 300 арагвійців на підступах до Тбілісі, а в українців – 300 козаків під Берестечком та 300 юнаків під Крутами.
29 січня 1918 р. відбувся бій під Крутами, в якому українські студенти пожертвували своїм життям, аби спинити армію більшовиків при наступі на Київ. У перебігу військових дій вирішального значення цей бій не мав, та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму українських патріотів.

Працівники міської бібліотеки-філії №3 організували для молоді відеоперегляд фільму «Пам’ятай про Крути», та розповіли про книги в котрих мова йде про події початку ХХ сторіччя, коли в полум’ї революції народжувалась Українська народна республіка, щоб продемонструвати світові, що Україна є самостійною державою; про знаменитий за своєю трагічністю і героїзмом бій під Крутами.

98 років тому 300 патріотів пішло в безсмертя. Юнаки-герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Герої не вмирають. Вони живуть у пам’яті і справах наступних поколінь.

"ВК" у PDF