Знам’янський район
Суспільство

Центр Знам’янки – окраса чи пастка для водіїв?

Центр Знам’янки – окраса чи пастка для водіїв?
Питання постійних заторів у центрі міста Знам’янка (біля магазину “Катерина) настільки хвилююче для усіх учасників дорожнього руху, що про нього щодня можна чути у громадському транспорті та від знам’янських водіїв.
Риторично всі запитують – де поліція, де колишня служба ДАІ? Чому там не може ніхто навести лад?

Саме з цією актуальною вже тривалий час проблемою ми звернулися до начальника міського відділу поліції Андрія Бензара, отримали наступний коментар: «Від 7 листопада 2015 року служба ДАІ перейшла у підпорядкування тимчасового штату поліції. Зараз за штатом у цьому напрямку працює 4 інспектори поліції. У цих людей дуже важкий графік роботи, адже вони чергують і в нічну зміну, і виїжджають на усі ДТП вдень. Об’єктивно такої кількості людей недостатньо для ефективної роботи інспекторів. Я маю наміри робити клопотання перед керівництвом області щодо збільшення штату цього напрямку діяльності, бо ми не в змозі забезпечити якісну роботу з такою кількістю інспекторів.

Щодо проблеми авто руху біля магазину «Катерина» у центрі міста – ми знаємо про неї і готові приділяти увагу.»

Далі, як то кажуть, найцікавіше: як і коли поліція приділяє увагу аварійності на цій ділянці шляху в центрі міста, зрозуміти всім людям буде важко, і на те є багато причин.

Перша. На питання, скільки було складено протоколів саме щодо аварій та порушень паркування – відповіді немає! Бо немає у поліції статистики (саме на цьому об’єкті дороги).

Друга. Де і в який час відбувається там патрулювання інспекторів поліції саме щодо порушень дорожнього руху – теж невідомо.

Третя. Відсутність належної паркувальної площадки біля магазину «Катерина» – то вже питання міської ради і влади. Але, якщо є знак «Зупинка заборонена», чому не караються ті, хто ставить прямо під ним своє авто, а не на відведеному іншому місці?!

Четверта. Доки відбувалося реформування і перехід з міліції до поліції, інспектори де-юре не могли складати протоколи і не тільки біля магазину в центрі міста, а скрізь!

Важко передбачити, коли саме хоч один інспектор поліції таки буде чергувати на обговорюваній ділянці, коли цьому колапсу в центрі міста буде край? Колись, можливо… А ще при нагоді перестануть їздити величезні вантажівки тим же центром міста!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF