Світловодський район
Суспільство

Микола Середенко: Треба мінятися, треба творити зміни…

Микола Середенко: Треба мінятися, треба творити зміни…
Ми давно потребуємо змін, від народження і до поважної зрілості моє покоління Світловодчан на них чекає, чекає з усвідомленою безнадією побачити їх вочевидь самим, проте з мрією про нове життя для своїх дітей.
Очевидно, що зміни в людському середовищі мають творитися людьми… Щоб процес той розпочався, потрібно вийти за рамки існуючого, зламати стереотип мислення, розірвати коло однотипності, поглянути на себе зі сторони.

Вміння володіти гнучким мисленням, приймати нестандартні рішення, підійматися над умовностями сьогодення є ознаками особистості на то здатної.

Проблема якості кадрового потенціалу нашого регіону, як на мене, є основною та найбільш складною проблемою сьогоднішньої Світловодщини.

Її неможливо вирішити за день, чи рік, плекання нової генерації є процесом тривалим та надзвичайно об`ємним, бо має змінити більшість суспільства, а не окремих індивідуумів, яких, за умови їх поодинокості, система розчинить або виштовхне на суспільне узбіччя.

Зараз ми зіштовхуємося з тим, що кращі кадри Краю, стають інтелектуальними донорами великих міст, повністю "зневоднюючи" Світловодщину, і то логічно, бо талант потребує визнання…

Висновок: створити умови тут для розвитку потенціалу місцевих жителів. Як?

З 22 по 24 січня 2016 року на базі відпочинку "Хвиля", відбувся унікальний захід, учать в якому приймали кращі представники громадськості Кіровоградщини та гості з багатьох регіонів України. Чудернацькі, світлі, веселі, доброзичливі, з відкритими серцями. Вони говорили про Світ, мандри, різноманітні форми організації відпочинку, проводили майстер класи, навчання, обмінювалися життєвим досвідом у дружньому колі біля нічного вогнища. Такий собі, своєрідний фантом, серед якого: викладачі університетів, письменники, музиканти, екстремали та мандрівники за плечима яких подорожі десятками найекзотичніших країн світу.

Микола Середенко: Треба мінятися, треба творити зміни…

Ті люди, творили атмосферу, яка нам, жителям малих провінційних міст, нажаль, далека, атмосферу вільнодумства, новаторства, позитиву.

Микола Середенко: Треба мінятися, треба творити зміни…

Разом зі мною гостями заходу були: голова Світловодської районної ради Роман Домбровський та співробітники відділу культури і туризму райдержадміністрації Сергій Гайдук і Ксенія Бондаренко. В підсумку, домовилися, провести серію подібних заходів на Світловодщині з долученням активу місцевих громад. Сподіваємося, що частину з нас то змусить задуматися та вкаже шлях до нового сприйняття.

Микола Середенко: Треба мінятися, треба творити зміни…

P.S читаючи відгуки відомого мандрівника Богдана Логвиненка про відвідини нашого Краю: "Я подивився адресу: Світловодський район і одразу вирішив - їду! Найцікавіше їздити з різноманітними проектами у найвіддаленіші і найзабутіші точки на мапі нашої Батьківщини. В таких місцях від слів резонує навіть земля", "В Світловодську нічого не відбувається, виробництва розкрадені, місцеве населення здебільшого безробітне".

Тобто, вдумайтеся, людина, яка побувала в найзабитіших країнах світу, мала попередню уяву та отримала підсумкове враження від нетривалого перебування на Світловодщині, що ми є найзабутішою точкою України. Треба мінятися, треба творити зміни…

"ВК" у PDF