Світловодський район
Суспільство

Медики Світловодська попереджають: епідпоріг захворюваності на грип та ГРЗ перевищено!

Медики Світловодська попереджають: епідпоріг захворюваності на грип та ГРЗ перевищено!
Станом на 22 січня 2016 року по місту зареєстровано перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ: показник захворюваності за минулий тиждень становив 106,1 на 10 тис.населення при епідпорозі 64,91. За період з 15 по 22 січня за меддопомогою з даного приводу звернулиьс 590 світловодців, що більш, ніж вдвічі більше, ніж за передуючий йому тиждень. З загального числа захворівших 60,6% — діти.
Станом на 19 січня 2016 року епідпоріг також перевищено в 2-х областях України — Рівненській та Донецькій, наша ж область наближається до епідпорогу.

Лабораторно підверджених випадків грипу на території міста не зареєстровано. При тому, що за даними МОЗ України станом на 17 січня вже підтверджено 51 летальний випадок від грипу, в тому числі 1 — в Кіровоградській області.

Враховуючи такі показники захворюваності на грип та ГРЗ, знову нагадуємо про необхідність подбати про своє здоров’я та здоров’я оточуючих, а саме:

- у випадку появи симптомів грипу чи ГРЗ якомога швидше звернутись за меддопомогою, мінімізувати контакти з отчуючими та дотримуватись особистої гігієни;

- з метою профілактики захворювань проводити провітрювання та вологе прибирання приміщень, приймати противірусні препарати та/або їх натуральні аналоги (часник, цибулю, напої з імбиру, малини, шипшини тощо), уникати місць масового скупчення людей, дотримуватись правил особистої гігієни.

І знову наголошуємо про особливу важливість виконання вказаних заходів для тих, хто входить до груп ризику: дітям до 5-ти років, вагітним, людям похилого віку, а також людям, які хворіють на цукровий діабет та хронічні захворювання сердцево-судинної та дихальної систем.

Тож не нехтуймо заходами профілактики аби потім не жалкувати про втрачене здоров’я!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF