Світловодський район
Суспільство

Пенсійний фонд України оптимізує роботу місцевих управлінь

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" реорганізується управління Пенсійного фонду України в м.Світловодську та Світловодському районі шляхом злиття з управлінням Пенсійного фонду України в Онуфріївському районі та утворюється Світловодське об’єднане управління Пенсійного фонду України.
Таке об’єднання є суто організаційним і його мета - покращити якість управління в пенсійній системі. Мова не йде про ліквідацію управлінь Пенсійного фонду. Фахівці з питань пенсійного забезпечення працюватимуть і надалі в тих самих приміщеннях, залах обслуговування, кабінетах, як і до об’єднання.

Головною одиницею обслуговування громадянина стає точка надання послуг (фронт-офіс), яка розташована не тільки за місцем знаходження управління Пенсійного фонду, а і в центрах територіальних громад (якщо в громади є таке бажання). Об'єднання двох окремих районних управлінь в одну юридичну особу не тільки не зменшить, а навпаки, збільшить доступність пенсійних послуг. Зміст і якість цих послуг залежить, перш за все, від кваліфікації спеціалістів та їх доступності, а не від статусу установи.

Об’єднання кількох управлінь в одне не тягне за собою скорочення спеціалістів, які зайняті наданням послуг. Оптимізовано буде керівний склад. Для отримання сервісу не потрібно буде збирати візи та погодження. Всі послуги надасть спеціаліст, до якого звернулись за допомогою.

Отже, оптимізація територіальних управлінь Пенсійного фонду - це ще один важливий крок на шляху створення якісно нової системи пенсійного забезпечення, головною його метою і критерієм оцінки є схвальні відгуки громадян щодо якості наданих послуг.

"ВК" у PDF