Олександрівський район
Суспільство

Свято української єдності

Свято української єдності
День 22 січня ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.
В рамках регіонального бібліотечно-патріотичного проекту «Єдина країна – Единая страна» працівники Олександрівської районної бібліотеки для дорослих В.Бондар та К.Трегуб спільно з учителем Олександрівської філії Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування Н. Пономаренко провели для учнів історико-патріотичну годину «Моя Україна – єдина і неподільна». Учасники заходу ознайомилися з матеріалами книжкової виставки «Україна – єдина країна».

Бібліотекарі розповіли про історію проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Під час мультимедійної презентації «В єдності дій і соборності душ» присутні побачили як далекого 1919 року вперше за шістсот років був зроблений серйозний крок до об’єднання більшості етнічних земель в єдину державу. Молодь активно приймала участь у бліц-конкурсі на знання історії України. А закінчився захід флеш-мобом «Мій слід в історії України».

Учасники історико-патріотичної години були впевнені, що чим більше буде зроблено для розбудови чесної, демократичної, вільної держави сьогодні, то краще житимемо завтра, і будемо гідними називати себе українцями.

"ВК" у PDF