Світловодський район
Суспільство

У Світловодську зростає захворюваність на грип та ГРЗ

У Світловодську зростає захворюваність на грип та ГРЗ
Епідситуація по захворюваності грипом та ГРЗ на території міста залишається відносно спокійною: епідпоріг не перевищено — показник захворюваності склав 43,33 при епідпорозі 54,28. При цьому спостерігається збільшення кількості світловодців, які звернулись за меддопомогою з даного приводу.
Так, за минулий тиждень до лікувальних закладів звернулась 241 особа, що на 41% більше, ніж за минулий тиждень. З загального числа захворівших 63% — діти. Клінічно підверджених випадків грипу на території міста не зареєстровано. На відміну від нашого обласного центру, де за цей період у 9 хворих виявлено вірус грипу А (Н1N1) пандемічного штаму та зареєстровано 1 смертельний випадок від ускладнень грипу.

Враховуючи вищевикладене та настання щорічного періоду підйому захворюваності на грип та ГРВІ, держсанепідслужба нагадує про необхідність проведення заходів профілактики даних захворювань та вчасного звернення за меддопомогою.

Найбільш ефективні засоби профілактики:

- уникнення (по можливості) відвідування людних місць,
- користування громадським транспортом та контакту з людьми з ознаками респіраторної інфекції — нежитем, кашлем, почервонілими очами;
- користування одноразовими масками;
- регулярне провітрювання та вологе прибирання приміщень; дотримання особистої гігієни та користування одноразовими паперовими серветками та рушниками (при митті рук, нежиті або кашлі);
- включення до раціону продуктів, які містять фітонциди (цибулю, часник), настоянок або чаїв з чорної смородини, шипшини, малини, спецій (петрушки, куркуми, фенхелю, імбиру);
- вакцинація (рекомендовані вакцини: ДжіСі Флю / GC FLU®, ВАКСІГРИП, ІНФЛУВАК®.

Особливо важливо дотримуватись зазначених заходів профілактики особам з груп ризику, до яких входять діти до 5-ти років, вагітні, люди похилого віку, а також люди, які хворіють на цукровий діабет та хронічні захворювання сердцево-судинної та дихальної систем.

Також пам’ятайте — при появі таких симптомів грипу, як: раптове підвищення температури тіла більше 38°С, біль у горлі, головний біль, кашель, утруднене дихання, біль у м’язах, необхідно обов’язково звернутися до лікаря.

"ВК" у PDF