---
Суспільство

Область готується відзначити 150 річницю Якова Паученка

Область готується відзначити 150 річницю Якова Паученка
Сьогодні відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 150-річчя від дня народження видатного земляка, архітектора, художника та громадського діяча Якова Паученка.
Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 25 грудня 2015 року № 524-р був затверджений обласний план заходів з підготовки та відзначення 150-річного ювілею Якова Паученка.

Начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова поінформувала членів оргкомітету про основні заходи, що плануються в області у рамках відзначення ювілею Якова Паученка.

Зокрема, у нинішньому році до 21 березня, у день, коли народився видатний архітектор, у Кіровограді відбудуться урочистості, під час яких будуть відзначені найкращі архітектори та творчі діячі, які зробили внесок у розвиток архітектури на території області.

Вікторія Кулікова також відзначила, що нинішнього року будуть впроваджені певні новації в обласній премії імені Якова Паученка, зокрема, будуть впроваджені нові номінації – за наукові дослідження, за дизайн та концептуальні розробки.

Окрім того, у музейних установах Кіровограда відбудеться ряд виставок і тематичні слухання, присвячені життєвому і творчому шляху Якова Паученка.

Наразі музейні, бібліотечні та інші мистецькі заклади Кіровограда готуються, аби на належному рівні відзначити визначну дату.
Також учасники засідання обговорили питання щодо реконструкції площі Героїв Майдану. Члени оргкомітету зійшлися у думці, що головна площа області потребує реконструкції і має змінити свій нинішній вигляд з урахуванням сучасних тенденцій, аби стати зручним і популярним місцем для відпочинку городян.

"ВК" у PDF