---
Суспільство

Прокуратура продовжує розглядати зверенення громадян, поданих у телефонному та електронному вигляді

Органами прокуратури області упродовж минулого року зареєстровано 8,6 тис. звернень громадян, переважна більшість з яких стосувалась питань досудового розслідування у кримінальних провадженнях
По суті прокуратурою розглянуто 5,8 тис. звернень. Задоволено із вжиттям заходів для поновлення прав заявників 64 звернення, майже половину – щодо представництва інтересів громадян чи держави в суді. За належністю в інші відомства направлено майже третину із загального числа зареєстрованих звернень - 2,8 тис. Так, скарги на дії службових осіб органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, відповідно до змін у компетенції органів прокуратури, які відбулися з набранням чинності Законом України «Про прокуратуру» від 14.10.2014, направлялись за належністю до вищестоящих організацій або до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Крім того, упродовж минулого року керівництвом органів прокуратури області прийнято більше 600 громадян, з яких 290 – особисто прокурором області.

Нагадаємо, з 28 жовтня 2015 року громадяни вправі звертатися до прокуратури за допомогою засобів телефонного та електронного зв’язку. Зокрема, електронні звернення приймаються на спеціально визначену електронну скриньку: zvern@kir.gp.gov.ua. Усні звернення - на телефон «гарячої лінії»: (0522)–27-61-20 у робочий час щодня, крім вихідних та неробочих днів.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF