Знам’янський район
Суспільство

У Знам’янці пільгові перевезення будуть здійснюватись до 15 січня

У Знам’янці пільгові перевезення будуть здійснюватись до 15 січня
25 грудня 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про державний бюджет України на 2016 рік», в якому на відміну від попередніх років, не передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв'язку, проведення безплатного капітального ремонту житла інвалідам війни та на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.
Іншими словами – з 01.01.2016 року пільговий проїзд не фінансується державою взагалі.

Як приклад, у 2015 році на зазначену субвенцію було виділено з державного бюджету для міста Знам’янка 2,5 млн. гривень (в т.ч. на пільговий проїзд авто транспортом - 1,4 млн. грн.)

30 грудня 2015 року у Знам’янському міськвиконкомі відбулася робоча нарада за участю першого заступника міського голови, постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, фінансового управління, управління соціального захисту населення, юридичного відділу міськвиконкому, представників автоперевізників, міської організації ветеранів України з обговорення ситуації, яка склалася навколо питання пільгового перевезення автомобільним транспортом загального користування.

В результаті обговорення автоперевізники м.Знам’янка: ПП «Орбіта», ФОП Постика С.М., ФОП «Цигульський М.В. погодилися укласти зі Знам’янським міськвиконкомом договір партнерства, згідно з яким вони подовжують пільгові перевезення у звичному режимі до 15 січня 2016 року.

Таке тимчасове рішення буде діяти до 15 січня 2016 року до остаточного з’ясування щодо джерел фінансування пільгового перевезення.

Якщо до цього часу не буде винайдено інших джерел фінансування – можливий розгляд питання щодо припинення пільгового перевезення автомобільним транспортом у місті Знам’янка.

"ВК" у PDF