Знам’янський район
Суспільство

Концерт фортепіанної музики до 175-річчя з Дня народження Чайковського у Знам’янській музичній школі

Концерт фортепіанної музики до 175-річчя з Дня народження Чайковського у Знам’янській музичній школі
В залі Дитячої музичної школи ім. М. В. Лисенка відбувся концерт фортепіанної музики, присвячений 175-річчю з Дня народження Петра Ілліча Чайковського, талановитого композитора, диригента, музично-громадського діяча, педагога, музичного журналіста.
Творчість Чайковського належить до вершин світової музичної культури. Ним написано 11 опер, 6 симфоній, симфонічні поеми, камерні ансамблі, концерти для скрипки, фортепіано,твори для хору, голосу та інші.

Музика Петра Ілліча Чайковського звучить на всіх континентах і скрізь знаходить гарячих шанувальників. Музична мова великого лірика настільки яскрава, що пізнавана у будь-якому його творі, будь то складна симфонія або невигадлива дитяча п'єса.

У виконанні учнів та викладачів фортепіанного відділу в концерті прозвучали відомі твори геніального майстра: уривки з балетів «Лебедине озеро», «Спляча красуня» та «Лускунчик», п`єси з «Дитячого альбому» та циклу «Пори року». Глядачі мали змогу насолодитися красою звучання живої фортепіанної музики. Окрасою концерту став виступ ансамблю скрипалів, які виконали «Неаполітанську пісеньку» із «Дитячого альбому». Діти зацікавлено слухали твори композитора, пізнаючи багатогранність його творчості.

Про Петра Чайковського говорили, що він - великий лірик, великий мелодист і великий симфоніст. І всі ці три визначення правильні.
Твори Чайковського сповнені сердечності, розкривають внутрішній світ людини у всіх його проявах - від м'якої задушевності до захоплюючого потужного трагізму.

"ВК" у PDF