---
Суспільство

Аграрії Кіровоградщини у передноворічному ярмарку - ціни від виробника, різдвяний настрій від організаторів

Аграрії Кіровоградщини у передноворічному ярмарку - ціни від виробника, різдвяний настрій від організаторів
У суботу, 26 грудня на площі Богдана Хмельницького обласного центру із самого ранку було гамірно. Як і анонсував голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, до новорічних та різдвяних свят було організовано масштабний сільськогосподарський ярмарок.
Участь у ярмарку взяли більше 70 підприємств із сімнадцяти районів області.

Була представлена продукція сільгосппідприємств СТОВ "Мир", ПАТ "Кіровський" (Кіровоградський район), ТОВ "УкрАгроКом" та ФГ "Степ" (Олександрійський район), ПрАТ "Рівненське" та ПСП "Шевченка" (Новоукраїнський район); підприємств харчової та переробної промисловості - ТОВ "Олександрійський цукровий завод", ТДВ "МК "Ятрань", Соколівський та Черняхівський м'ясопереробні комплекси, ТОВ "Верес" (Онуфріївський район), Новоукраїнський КХП, ПП "ВКіК" (Світловодський район).

Жвава торгівля розпочалася ще до офіційного відкриття ярмарки, на яке, до речі, завітав голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та Кіровоградський міський голова Андрій Райкович. Керівник області та міста оглянули торгівельні ряди, цікавилися асортиментом продукції та цінами. "На ярмарку представлений досить широкий спектр продукції, Є черги за борошном, олією, цукром, а подекуди і за м'ясом, а це свідчить, що ціни на ярмарку менші ніж на базарі чи в магазинах", - підкреслив голова облдержадміністрації. Відмітив Сергій Кузьменко і передноворічну атмосферу ярмарку, яку вдалося створити організаторам.

Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, загалом на ярмарку було представлено майже 29 тонн сільськогосподарської продукції та продовольства, зокрема м'ясо свинини – 3,5 т, м'ясо яловичини – 1,0 т, птиця – 0,9 т, ковбасні вироби – 0,6 т, риба жива ставкова – 2,0 т, олія – 2,9 т, цукор – 5,0 т, крупи в асортименті – 1,9 т, фрукти – 0,6 т, овочі – 5,2 т, борошно – 1,7 т, мед – 1,4 т. Найбільшим попитом серед ярмаркуючи користувалися яйця із Кіровоградського району, цукор, за ціною 13,0-13,8 грн. із Олександрійського та Петрівського районів, борошно із Онуфріївського району. Кіровоградці також жваво купували м'ясо, сало, олію, крупи та живу рибу.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF