Онуфріївський район
Суспільство

Незвичайна подорож на Новорічному експресі

Незвичайна подорож на Новорічному експресі
Вже третій рік поспіль в грудні місяці в територіальному центрі Онуфріївського району проводяться урочистості з нагоди закінчення чергового навчального року в Університеті ІІІ віку та вручення сертифікатів випускникам.
Протягом 2015 року 36 людей поважного віку навчалися на художньо-історичному факультеті та факультеті «Здоров’я». За період навчання слухачі Університету систематично відвідували заняття, з великою відповідальністю ставилися до будь-якого доручення, готували цікаві повідомлення, презентували власний досвід, розвивали театрально-художні здібності, ходили на екскурсії, провели на лоні природи Онуфріївського дендропарку Свято Українського Борщу та Свято Юшки.

Незабутні враження у кожного залишили свята: до 8 Березня, до Дня Перемоги, до Дня людей поважного віку, до Дня козацтва, Свято Полуниці, Свято Квітів, Свято Українського Рушника. Окрасою територіального центру стали вишиті майстринями Університету подарунки-обереги – незвичайної краси рушник та картина, які вже побували на виставках в області та столиці. Цікаве пізнавальне заняття до Дня Незалежності України провели слухачі на базі місцевого музею історії Онуфріївського району. Під час зустрічі з воїнами-афганцями та місцевими волонтерами, що надають допомогу землякам в зоні АТО, слухачі Університету долучилися до волонтерства: зібрали кошти, продукти та теплі речі для наших співвітчизників.

Із закінченням третього року навчання слухачів Університету ІІІ віку привітали голова районної державної адміністрації Самородченко С.М., заступник голови районної ради Калницька К.М., секретар районної селищної ради Філатова В.М., голова районної організації ветеранів України Семенова Л.В. Директор територіального центру Данилів Н.О. в урочистій обстановці вручила людям поважного віку сертифікати та поздоровила їх і всіх присутніх з наступаючим Новим роком. Слухачі Університету ІІІ віку подякували директору територіального центру та всім працівникам за ті умови, які вони створюють для людей-пенсіонерів, а потім запросили всіх присутніх на «Новорічний вогник», який вони підготували власними силами.

Незвичайна подорож на Новорічному експресі

Всі учасники свята стали пасажирами уявного Новорічного експресу, який вирушив до станції «Новорічна». Під час подорожі учасники дійства співали пісні, читали вірші та гуморески, інсценізували сценки. На уявних зупинках до купе, де їхали студенти Університету, заходили незвичайні пасажири: Червона Шапочка, яка вирішила не йти лісом до бабусі, а під’їхати на поїзді, ще й пиріжків продати; Цигани, які розвеселили глядачів своїми піснями та танцями, а ще погадали пасажирам, бо у них під Новий рік була безкоштовна акція на гадання; відправилася у Новорічну подорож і Чарівниця-Травниця, яка подарувала присутнім цілий кошик різних пучечків-оберегів із лікарських трав та порадила, як їх використовувати; зайшли до купе і «модні бабки», які розвеселили присутніх своїми репліками та пісеньками; просилися під’їхати і люди, які нібито поверталися з базару, вони розсмішили присутніх дотепними сценками. На одній із зупинок ведучі свята провели із учасниками веселі конкурси. Не обійшлося і без славнозвісної Сердючки. Саме вона із жартівливими репліками супроводжувала появу кожного нового учасника дійства. На останній зупинці «Новорічній» до вагону зайшли Дід Мороз, Снігурочка, Новий рік із великою іграшковою мавпочкою – символом Нового 2016 року. Вони привітали всіх із наступаючими святами і побажали всім людям миру, щастя, здоров’я і благополуччя.

Незвичайна подорож на Новорічному експресі

На закінчення святкового дійства учасники заходу та гості сфотографувалися на пам’ять, потім працівники терцентру запросили всіх до святкового столу. Свято вдалося на славу. Слухачі Університету срібного віку вже не вперше показали, що вони сповнені енергії, оптимізму, ентузіазму, бажання жити і творити.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF