Знам’янський район
Суспільство

Де у Знам’янці поділись майданчики для збору сміття?

Де у Знам’янці поділись майданчики для збору сміття?
Декілька телефонних дзвінків до редакції тематично порушили одну тему – у приватному секторі міста «зникають» майданчики для вивезення сміття.
Наприклад, неподалік від тунелю, який поєднує привокзальний мікрорайон та південну частину (по вул. Петровського), повністю прибрано усі баки для сміття, розчищено площадку і вивезено багаторічні купи гілля дерев. А ще на місці вже колишнього місця для зібрання сміття стоїть табличка із написом «Смітити заборонено!».

Ситуацію коментує начальник управління ЖКГ Знам’янського міськвиконкому Любов Лаптєва: «Практика користування сміттємайданчиками у нашому місті, на жаль, не втішна. Коли їх встановлювали, були наміри зробити крок до Європи, а вийшов зворотній крок назад. Вивезення сміття з таких місць відбувалося згідно графіку, але бажання людей виносити не лише побутовий непотріб межувало і межує з величезним іншим бажанням – винести і залишити на такому місці збирання смітті старі меблі, великі купи гілля після обрізання дерев, тощо.
На сьогодні рішенням міськвиконкому було взагалі ліквідувати скрізь по місту такі об’єкти не збору, а накопичення сміття. А це значить, що графікове вивезення сміття у місті не призупинено, тільки тепер це робитимуть традиційно згідно напрацьованого графіку, індивідуально біля дворів мешканців.

Тим часом…

Протягом останніх двох років мешканці приватного сектору міста заборгували КП ЖЕК №1 за вивезення сміття 215 тис. грн.! А практика укладання договорів на надання таких послуг теж не поширена серед населення.

Тож, що тепер буде краще: платити за належно надані послуги чи платити штрафи?!

"ВК" у PDF