Олександрівський район
Суспільство

Об’єдналися матері воїнів

Об’єдналися матері воїнів
Вікторія Анатоліївна Шишка – мама Владислава Шишки, демобілізованого учасника АТО, серед усіх мам, чиї сини воюють чи вже пройшли бойове хрещення війною на Сході України, можна сказати, найдосвідченіша.
Після того, як її сина було поранено, жінка пройшла дуже довгі процеси оформлення матеріальної допомоги та земельної ділянки. І хоча Владислав отримав поранення ще у вересні минулого року, однак до сьогодні вони досі не отримали допомогу у повному обсязі.

Коли у радника голови районної державної адміністрації з питань надання допомоги учасникам АТО, волонтера Валентини Гирич виникла ідея створити об’єднання матерів учасників військових дій на Сході, то очолити об’єднання запропонувала Вікторії Шишці, а матері воїнів одноголосно підтримали це рішення.

А перша їхня зустріч, яка пройшла у територіальному центрі 15 грудня, офіційно це підтвердила – віднині Вікторія Шишка очолює у районі раду матерів при Центрі надання допомоги воїнам АТО. Серед присутніх також були представники управління соціального захисту населення РДА, райвійськкомату, відділу Держгеокадастру та служби у справах сім’ї та молоді РДА. Вони розповіли жінкам про ту допомогу, що надають їхні центри родинам військовослужбовців.

Об’єдналися матері воїнів

На зустрічі голова Олександрівської районної державної адміністрації Ольга Борота. подякувала матерям за гідне виховання своїх синів. І разом із Валентиною Гирич запевнила, що створення цієї ради буде дуже корисними для подальшої волонтерської допомоги. Адже ще багато хлопців, які зараз на Сході і які вже повернулися, так потребують цієї допомоги.

Спілкування завершилось теплими розмовами та чаюванням. Кожна мама, дружина розповіли історію свого сина, чоловіка, поділилися своїми проблемами та переживаннями. І хоч не стримували сліз, все ж у такому колі, відчувалися підтримка і розуміння.

"ВК" у PDF