Знам’янський район
Суспільство

У Знам’янському районі відкрилася виставка «Спротив геноциду»

У Знам’янському районі відкрилася виставка «Спротив геноциду»
На виконання Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» Українським інститутом національної пам’яті було створено інформаційно-просвітницький проект «Спротив геноциду».
У рамках цього проекту та з метою ознайомлення громадськості із історичною правдою про Голодомор 1932-1933 років в Україні, вшанування пам’яті жертв геноциду та національно-патріотичного виховання молоді в районному краєзнавчому музеї організована виставка » Забуттю не підлягає. Хроніка комуністичної інквізиції».

Під час відкриття виставки керівник апарату районної державної адміністрації О.Слюсаренко зазначила, що багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932-1933 років, важко згадати. За своїм вражаючим масштабом Голодомор можна порівняти тільки з втратами нашого народу під час Другої світової війни.

– Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та печаллю, – наголосила Олена Олександрівна. – Наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно вбитих наших братів та сестер, зробити все можливе, щоб вшанувати пам’ять жертв Голодомору, тому що спільна пам’ять єднає. Вічна пам’ять померлим.

Також, виставку в районному краєзнавчому музеї відвідали учні Богданівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 ім.І.Г.Ткаченка та Петрівському НВК, гості району, з міст Кременчука та Сміла, обласної бальнеологічної лікарні (Всього понад 160 осіб). Протягом 2016 року дану виставку планується експонувати в бібліотечних філіях та загальноосвітніх школах району.

"ВК" у PDF