Знам’янський район
Суспільство

Торгівля людьми – сучасна форма рабства

Торгівля людьми – сучасна форма рабства
В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у привітній і затишній атмосфері міської юнацької бібліотеки відбулася інформаційна година «Торгівля людьми – сучасна форма рабства».
На захід були запрошені учні восьмого та дев’ятого класів ЗОШ №3. І це невипадково, бо саме молодь є тією вразливою категорією, що може опинитися в тенетах сучасного рабства.

Тож, метою заходу було підвищення рівня інформованості про проблему торгівлі людьми, а також звернути увагу на те, що потрібно зробити щоб убезпечити себе та своїх близьких, які приймають запрошення на роботу, навчання, відпочинок за кордоном, від небажаних наслідків.

Поки наша держава вчиться захищати своїх громадян вони повинні самі потурбуватися про себе, бути юридично грамотними, знати, де на них може чекати небезпека, учитися на гіркому досвіді інших, вміти себе страхувати і у разі потреби, захищати.

Саме на цьому у своїй доповіді зосередила увагу учнів завідуюча юнацькою бібліотекою І.А.Зеленокур.

Старшокласники переглянули документальний фільм-предосторогу «Станція призначення - життя», у якому в доступній для сприйняття формі продемонстровано, як захистити себе, не наскочити на шахрайство, пов’язане з цим жорстоким бізнесом.

Провідний фахівець міськрайонного центру зайнятості Н.О.Бондаренко надала декілька практичних порад, як уникнути ризиків при влаштуванні на навчання або на роботу за кордоном. Розповіла про аспекти легального та нелегального працевлаштування.

Підводячи підсумки заходу, начальник відділу молоді та спорту Р.А. Ладожинська запропонувала учням бути помічниками у розповсюдженні інформації про це небезпечне явище, адже не всі розуміють, що може бути приховано, за пропозицією легких грошей, звернула увагу учнів на те, що це жорстоке явище, нажаль, поширюється в Україні, тож небезпека існує не лише при виїзді за кордон.

Торгівля людьми – сучасна форма рабства

Торгівля людьми, як це не жахливо, поширюється в світі. Люди, що потрапили в таку ситуацію, пережили поневіряння, страх та сором, отримали психічну травму, а в багатьох випадках втратили здоров’я. Такі люди потребують допомоги, та не завжди знають куди звернутися.

Класним керівникам Піщіковій О.Г. та Демченко В.І. були видані друковані інформаційні матеріали на тему: «Протидія торгівлі людьми», для розповсюдження у навчальному закладі.

Попереджений - значить убезпечений! Тож сподіваємось, що озброївшись інформацією учні ніколи не потраплять у негаразди пов’язані з «сучасним рабством».

Шановні читачі, якщо у вашому житті трапилася ситуація де ви відчули прояви експлуатації, примусової праці, підневільного стану, не зволікайте, зверніться за консультацією до відділу молоді та спорту Знам’янського міськвиконкому за телефоном 2-20-17, або на Кіровоградську гарячу лінію з протидії торгівлі людьми (094) 93-89-087.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF