---
Суспільство / Медіа

День села Ставидел

День села Ставидел
28 вересня, у чудовий осінній день, на стадіоні села Ставидел відзначили День села.
Розпочалось свято з молитви, що її відправив настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці, військовий капелан Микола Макогін. Священик передав старості сіл Ставидел, Хайнівки і Світової Зірки Владиславу Кивгилі подяки і грамоти за волонтерську діяльність ставидлян.

З Днем села жителів привітали виконуючий обов’язки директора дослідного господарства «Ставидлянське» Станіслав Федотов, помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко (вона передала також щирі вітання зі святом і від Олександрівського селищного голови Олександра Безпечного) та староста сіл Ставидел, Хайнівки і Світової Зірки Владислав Кивгила.

На свято прибуло чимало гостей з подарунками. Письменник, член Національної спілки письменників України Василь Бондар подарував сільській бібліотеці та майбутньому музеї історії села цілу бібліотеку творів місцевих письменників. Він зачитав уривки з листів письменника, уродженця села Ставидел Миколи Григоріва, де той тепло згадує рідний край.

Журналістка і краєзнавиця Світлана Орел до привітань ставидлянам додала свою нову книгу, де є й інформація про жителів села, які постраждали від сталінських репресій у 30-х роках минулого століття.

Очільник делегації Буго-Гардівської паланки Українського козацтва Віктор Грищенко прибув у Ставидла зі своїми козаками та прапором паланки. Гості виконали українські пісні.

До концертної програми долучились аматори сцени зі Ставидел та гості з Кропивницького — група «Їде дах», співачка Оксана Терещенко, хор Івангородської православної громади та інші.

Всі гості отримали подарунки від народного депутата України Олеся Довгого, що їх вручила його помічник-консультант Катерина Бондаренко.

Ставидляни та гості схилили голови перед світлою пам’яттю захисників України, які полягли, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Наприкінці свята всім охочим запропонували показати свою спортивну майстерність і піднятись на стовп, щоб зняти взуття. Двом спритним молодим людям це вдалось.

Завершилось свято за святковим столом, що ломився від наїдків та безалкогольних напоїв.

На заході працювали дитячі атракціони та торгові точки. Всі, хто побажав, могли помилуватись двійком страусів, що стали початком сільського зоопарку.

До організації Дня села окрім місцевого старостату долучилися керівництво дослідного господарства «Ставидлянське» (Станіслав Федотов) та садиби-хутора Чорних запорожців (Дмитро Смельняк).
День села Ставидел
День села Ставидел
День села Ставидел
День села Ставидел
День села Ставидел
День села Ставидел
День села Ставидел
День села Ставидел
День села Ставидел
День села Ставидел
День села Ставидел
День села Ставидел
День села Ставидел

"ВК" у PDF