---
Суспільство

В Україну повернули з російського полону 75 людей

В Україну повернули з російського полону 75 людей
Внаслідок обміну військовополоненими 31 травня Україна змогла повернути 71 воїна та чотирьох цивільних, повідомив президент України Володимир Зеленський.
Ще 75 українців, які були в полоні росіян, повернулися додому. Серед них четверо цивільних і 71 воїн. У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зазначили, що серед визволених оборонців — 70 чоловіків і п'ятеро жінок; шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з них мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

В Україну повернули з російського полону 75 людей

«Повернути на рідну землю вдалося 19 захисників острова Зміїного, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять оборонців Маріуполя. Додому повертаються українці, захоплені в полон на Харківському, Київському, Херсонському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках», — йдеться в повідомленні. 


У штабі висловили окрему подяку за активну участь у реалізації цього обміну Об’єднаним Арабським Еміратам.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець на своїй сторінці у фейсбуці розповів про возз'єднання мами-військовополоненої та її сина, які не бачилися понад два роки. Жінка перебувала на «Азовсталі», її хотіли незаконно засудити росіяни. Дмитра повернув додому Офіс Омбудсмана з тимчасово окупованих територій України. 31 травня вони вперше за довгий час обійнялися.

В Україну повернули з російського полону 75 людей

Це уже 52-ий обмін полоненими за час повномасштабної війни, повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. На сьогодні з полону вдалося звільнити 3210 захисників і захисниць України.

"ВК" у PDF