Світловодський район
Суспільство / Медіа

«Сходинки до майстерності»

«Сходинки до майстерності»
3 грудня у концертній залі Світловодської дитячої музичної школи відбулася справжня подія для щирих шанувальників класичної музики – виступ аспіранта Національної Музичної академії України Павла Лисого під назвою "Сходинки до майстерності".
Послухати його концерт прийшли і викладачі, і учні музичної школи, і їх батьки. Лауреат чисельних Всеукраїнських, а також Міжнародних мистецьких конкурсів, які проходили зокрема в Польщі та Франції, Павло Лисий вже не вперше радує світловодських слухачів своєю віртуозною грою на фортепіано.

Так, навесні він презентував учням музичної школи "Пори року" П.І. Чайковського, а цього разу майстерно виконав сюїту з балету Чайковського "Спляча красуня" в обробці М.Плетньова. Пояснюючи вибір свого репертуару, Павло зазначив: "У цьому році ми відзначаємо 175-річницю з дня народження Чайковського, тож, весь цей рік іде під його іменем".

Однак, слухачам Світловодська київський піаніст привіз не лише казкову сюїту, але й широко відому "Місячну сонату" Л.В. Бетховена. А на завершення концертної програми, розчулений теплим прийомом та довготривалими оваціями, виконав на "біс" ще й музичну композицію "Святки" (грудень) з циклу "Пори року", створивши незвичайну атмосферу свята, що наближається.

Затамувавши подих, юні музиканти спостерігали за неперевершеною грою професіонала, уявляючи казкові постаті та персонажі, які малювала їм прекрасна музика, що заполонила концертну залу. Цікавою і пізнавальною була і розповідь про представлені в концертній програмі твори — діти дізналися про історію їх написання та особливості композицій.

На знак подяки за свій чудовий виступ, музикант отримав від адміністрації школи та її учнів бурхливі оплески, квіти та щирі слова визнання. "Ваш приїзд і виступ є важливим стимулом для всіх нас. Для нашого самовдосконалення та розвитку — сказала, звертаючись до гостя, директор школи Тетяна Рудь. — Своїм талановитим виступом ви показали, що нам є куди зростати і до чого прагнути".

У свою чергу київський музикант подякував світловодцям за теплий прийом та пообіцяв в майбутньому радувати їх своїми концертними виступами.
«Сходинки до майстерності»
«Сходинки до майстерності»
«Сходинки до майстерності»
«Сходинки до майстерності»
«Сходинки до майстерності»
«Сходинки до майстерності»
«Сходинки до майстерності»
«Сходинки до майстерності»

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF