---
Суспільство

В Олександрівській громаді вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

В Олександрівській громаді вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС
У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС — 14 грудня — в селі Несватковому Олександрівської селищної ради Кропивницького району відбулася зустріч-спомин «Біль Чорнобиля», після якої присутні поклали квіти до пам’ятного знака.
Цього дня у приміщенні старостату в селі Несватковому Олександрівської громади вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС — людей, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Для них завідувачка сільського клубу Надія Голубець та бібліотекарка Юлія Бібко організували зустріч-спомин «Біль Чорнобиля». До присутніх із словами вдячності та поваги звернулися заступник Олександрівського селищного голови Василь Скляренко, помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко, староста села Несваткове Тетяна Погрібна, завідувачка Несватківської філії комунального закладу «Олександрівський ліцей №2» Олександра Сергійчук та інші. 

Спогадами про свою участь в ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС поділився ліквідатор Володимир Голубець.

Пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які не дожили до нинішнього часу, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко вручила ліквідаторам подарунки від народного депутата. 

Учасники заходу поклали живі квіти до пам’ятного знака, встановленого у Несватковому до 22-ї річниці від дня аварії на Чорнобильській АЕС.

На території Олександрівської селищної ради проживають 18 ліквідаторів першої категорії, 115 — другої категорії, 42 — третьої категорії, а також 496 осіб, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

"ВК" у PDF