---
Суспільство

В Онуфріївській громаді навчають надавати першу допомогу

В Онуфріївській громаді навчають надавати першу допомогу
На початку серпня волонтерка Онуфріївської організації Товариства Червоного Хреста України (Олександрійський район) Олена Ночовна пройшла спеціалізоване навчання з надання першої допомоги та отримала статус інструктора. Тепер вона може навчати інших та видавати відповідні сертифікати. За понад місяць таке навчання вже замовили і пройшли до десяти різних груп з Онуфріївщини.
Аби вдосконалити власні знання з надання першої допомоги до прибуття лікаря та навчати цьому важливому, особливо в умовах війни, умінню своїх земляків Олена Ночовна, волонтерка Онуфріївської організації Товариства Червоного Хреста України, медикиня центру первинної медико-санітарної допомоги Онуфріївської селищної ради, на початку серпня пройшла відповідне навчання на п’ятиденному тренінгу у Кропивницькому. Вона детально опанувала першу допомогу при опіках, травмах, кровотечах, серцево-легеневу реанімацію та інше.

Тепер отримані навички та статус інструктора дають їй право самій проводити навчання та за їх результатами видавати сертифікат.

Корисна можливість швидко знайшла відгук. За короткий час до інструкторки вже звернулися і пройшли навчання до десяти груп, у складі яких серед інших були представники освіти, аварійної газової служби, учасники батьківського клубу, члени добровольчих формувань територіальної громади.

Короткі майстеркласи волонтери проводять за кожної нагоди на масових заходах, як-от на спартакіаді Онуфріївської селищної ради «Краще спортивне село 2023», яка відбулася 9 вересня, у Всесвітній день надання першої допомоги. 

«Усе це задля того, аби люди, які опинилися поруч з постраждалим, не губилися, не боялися, а могли зробити необхідні дії і цим зберегти людині життя», — коментує керівниця Онуфріївської організації Товариства Червоного Хреста, головна лікарка центру первинної медико-санітарної допомоги Онуфріївської селищної ради Людмили Кругленко.


«У нашій громаді приділяють багато уваги основам порятунку життя людини. Для цього ми неодноразово запрошували в громаду не лише Червоний Хрест, а й представників екстреної медицини, військових медиків, які брали участь в активних бойових діях», — додав селищний голова Віталій Береза і зауважив, що практика показала користь ідеї поєднати волонтерство Товариства Червоного Хреста і роботу первинної ланки медицини. 


Завдяки цьому є можливість отримувати додаткові знання та матеріальну підтримку від міжнародних організацій.

Олена Ночовна запросила усіх охочих звертатися за організацією майстеркласів чи тренінгів з надання першої допомоги, на яких вона навчить усьому, що необхідно для порятунку людини.
В Онуфріївській громаді навчають надавати першу допомогу
В Онуфріївській громаді навчають надавати першу допомогу
В Онуфріївській громаді навчають надавати першу допомогу
В Онуфріївській громаді навчають надавати першу допомогу

"ВК" у PDF