---
Суспільство

Військовий і цивільний лікарі з Кіровоградщини отримали відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»

Військовий і цивільний лікарі з Кіровоградщини отримали відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»
У Києві 9 серпня, у день Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, відбулася щорічна церемонія нагородження найкращих медиків України відзнаками за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона,» інформують на своїй офіційній сторінці організатори. Серед 47 цивільних та військових медичних працівників з усіх регіонів України нагороди отримали двоє лікарів з Кіровоградщини.
Цього року Поважна рада Громадської ініціативи «Орден святого Пантелеймона» у номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» вперше окремо нагороджувала цивільних та військових медиків.

Нагороди отримали 47 цивільних та військових медичних працівників з усіх регіонів України.

Серед представлених до нагороди – два медики з Кіровоградської області.

Це лікар невідкладних станів, завідувач підстанції № 3 міста Світловодськ Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Олешко, який надає допомогу людям на деокупованих територіях, і головний сержант, начальник медичного пункту загону спеціальних операцій «Схід» Сергій Петрович, який виконував завдання на території Київської, Сумської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Також у рамках церемонії відбувся молебень за мир, за здоров’я українського народу та наших воїнів, за здоров’я медиків, за лауреатів відзнаки, за швидке одужання всіх хворих і немічних.

Як вирішили на засіданні Поважної Ради, наступного разу урочистості відбудуться 27 липня – у день Святого Пантелеймона за юліанським календарем.

"Орден Святого Пантелеймона" — найвища громадська відзнака професійно-фахового спрямування, якою нагороджують за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров'я. Відзнаку заснували у 2009 році.

Стрічка новин

"ВК" у PDF