---
Суспільство

Пам’ятний стінопис для Суботцівського ліцею

Пам’ятний стінопис для Суботцівського ліцею
Суботцівський ліцей тепер прикрашений символічним стінописом. Художник Олександр Брітцев створив його на прохання Суботцівської сільської ради. Це стало символічним подарунком для закладу освіти, адже цей рік для нього — 50-й ювілейний.
Аби привітати ліцей з ювілейним навчальним роком, Суботцівська сільська рада вирішила зробити такий творчий подарунок. Фінансування взяли на себе спонсори. 

Роботи художника-мураліста Олександра Брітцева з Харкова, який з початком повномасштабного вторгнення живе на Кіровоградщині, давно привертали увагу у соціальних мережах, тому без вагань вирішили, що їм потрібен саме Олександр. Ідея зобразити дітей, які ростуть, як квіти, набираючись знань з книг і розкриваючи світові свою красу, належить авторові. Над розписом розміром 7 на 7 метрів майстер працював п'ять днів.

У своєму коментарі для «Вісника Кіровоградщини» перша заступниця Суботцівського сільського голови Анна Блохіна розповіла, що найбільше символічному подарунку радіють, звісно, колектив і здобувачі освіти Суботцівського ліцею, та іншим жителям села він також приносить радість. Тим більше, в Суботцях це перший стінопис, який створив професіонал високого рівня. Й окремо дякує Олександрові за те, трудився попри спекотливу погоду.

Пам’ятний стінопис для Суботцівського ліцею
Пам’ятний стінопис для Суботцівського ліцею

"ВК" у PDF