---
Суспільство

Театр Корифеїв завершив 140-й театральний сезон

Театр Корифеїв завершив 140-й театральний сезон
Згадати улюблений репертуар та переглянути нові концертні номери у виконанні улюблених акторів могли глядачі, які прийшли 25 червня до Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького. Там відбувся урочистий концерт з нагоди закриття ювілейного театрального сезону.
Сезон був ознаменований тим, що творчий колектив поставив п’ять нових вистав: «Ціна життя», «Бондарівна», «За щучим велінням», «Вільні метелики», «Ханума», підготував дві театралізовані концертні програми до пам’ятних дат, а 28 і 29 червня спільно з Херсонським театром ім. М. Куліша представив прем’єру нової, шостої, вистави «Заборонений». У ній розгортаються події життя поета, дисидента Василя Стуса, коли він відбував другий термін у радянських таборах.

Займалися й технічними питанням: оновили службові приміщення, гримерки, декорації та деякі костюми.

Директор-художній керівник театру Вячеслав Вандрашек привідкрив завісу нового сезону, повідомивши, що уже розпочалася робота над новим проєктом за постановкою відомого письменника, кіносценариста та режисера з Кіровоградщини Олександра Жовни. Також відомо, що окрім нових масштабних проєктів кропивничани планують збільшити гастрольну діяльність.

Традиції в силі: Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» обов’язково відбудеться. Уже оголошено початок збору заявок на участь, а формування детального плану заходів розпочнеться з 1 серпня.

"ВК" у PDF