Знам’янський район
Суспільство

72-а річниця визволення села Цибулеве від фашистських загарбників

72-а річниця визволення села Цибулеве від фашистських загарбників
Керівник апарату райдержадміністрації О.Слюсаренко взяла участь в урочистих заходах з нагоди 72-ї річниці з дня визволення с. Цибулеве від німецько-фашистських загарбників.
Понад 520 жителів села пішли на фронт під час Великої Вітчизняної війни, 240 з них – більше не побачили рідних домівок, 200 переможців – були відзначені нагородами.

У роки тимчасової окупації багато жителів с. Цибулеве активно боролися проти фашистських загарбників у складі партизанського з’єднання ім. Ворошилова. У жовтні 1943 року, під час каральної операції, гітлерівці схопили близько 100 партизанів та мирних жителів, яких після жорстоких катувань розстріляли. Вихідцями з села Цибулеве є генерал-майор авіації І.Л.Федоров і генерал-майор медичної служби Г.В.Крайванов.

– Нажаль, сьогодні на території села Цибулеве вже не має в живих учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, але пам’ять про їх подвиг буде жити вічно у наших серцях, – зазначила під час свого виступу керівник апарату райдержадміністрації О.Слюсаренко. – Від щирого серця хочу привітати кожного жителя села Цибулеве з цим святковим днем! Побажати всім здоров’я, довгих років життя та родинного затишку та миру всім нам!

"ВК" у PDF