---
Суспільство

Працівники освіти Олександрівщини долучилися до донорства крові

Працівники освіти Олександрівщини долучилися до донорства крові
Працівники закладів освіти Олександрівської селищної ради Кропивницького району 29 березня здали кров у Кіровоградській обласній станції переливання крові. Це вже друга така поїздка освітян громади, вже готові списки охочих для наступного благодійного візиту.
Майже 20 працівників і працівниць закладів освіти громади долучилися 29 березня до донації крові у Кропивницькому (своєї станції переливання крові в Олександрівці немає). Це вже друга поїздка, перша відбулася на початку березня. Загалом кров в рамках цієї ініціативи здали близько 40 освітян комунальних закладів «Красносільський ліцей», «Красносілківський ліцей», «Олександрівський ліцей №1» та «Олександрівський ліцей №2». 

Як розповідає головна спеціалістка відділу освіти Олександрівської селищної ради Світлана Мовчан, яка займається організацією процесу поїздок, до установи звернулася вчителька англійської мови Єлизаветградківської філії КЗ «Михайлівський ліцей» Марина Аліметова, яка давно є активною доноркою крові, і запросила інших освітян долучитися до здавання крові чи її компонентів. Для цього сформували список охочих і скоординували дії з керівництвом обласної станції переливання крові. 

Уже готовий попередній список людей для наступних візитів. 

«Кров здавали і здають й інші жителі громади, але ми вирішили долучитися своєю освітянською спільнотою, і як з’ясувалося, дехто став донором вже не перший раз. У нас майже всі займаються волонтерською діяльністю. Здати кров стало ще однією можливістю допомогти», — коментує Світлана Мовчан. 


Начальник відділу освіти Сергій Тимко додає: 

«Нам вдалося організувати вдалу логістику до Кропивницького: донори вирушають туди шкільним автобусом, який за графіком саме має проходити технічний огляд у спеціалізованій організації обласного центру. На час поїздки проводимо взаємозаміну вчителів, аби не порушити освітній процес. Дякую усім працівникам галузі освіти, які долучаються до необхідної справи».


Працівники Кіровоградської обласної станції переливання крові також дякують олександрівцям та усім громадам за донорство: 

«Завжди вдячні кожному донору, який прибув чи планує прибути до станції. Поважаємо ваше рішення».

Стрічка новин

"ВК" у PDF