Олександрівський район
Інтерв’ю

Її співу аплодували й за кордоном

Її співу аплодували й за кордоном
П’ятнадцятирічна Яна Ткачук — учениця 10 класу Олександрівського НВК №2 КЗ «Олександрівське НВО №2» — життєрадісна, товариська дівчина з веселим поглядом та чудовим голосом.
Яна щоденно, на кожній перерві в школі, вдома, на вулиці щось наспівує. Каже, що без співу, котрий надихає її та стимулює, не уявляє свого життя. А захоплюватися співом юна артистка почала ще у ранньому дитинстві.

Коли мені було чотири рочки, я брала скакалку (уявляла, що це мікрофон, а я співачка) і говорила своїм «глядачам» дідусеві й бабусі, щоб слухали пісню «Мурашку», яка насправді була «Ромашка белая». Вони ж, звісно, мені підспівували, аплодували та потайки посміхалися, а я з задоволенням і неабиякою гордістю продовжувала далі, — з посмішкою згадує Яна.

Тож, переступивши поріг школи у першому класі, дівчинка одразу показала свій талант до співу.

Одного разу в клас зайшла викладач співів районного центру дитячо-юнацької творчості Любов Халецька і запитала у нас: «А ну, діточки, скажіть, хто з вас вміє співати та хоче виступати на сцені?». Я ж одразу, без вагань, піднялась і заспівала перед усім класом пісню, якої навчила мене моя бабуся Катя «Расцвела у окошка белая вишня» і додала, що маю величезне бажання співати, — розповідає дівчина.

Її співу аплодували й за кордоном

З тих пір Яна стала солісткою РЦДЮТ, а згодом перейшла до народно-художнього фольклорного колективу «Джерельце». Зараз вона вже є старостою цього колективу. Розповідає, що сама майже там «живе» і нікому з учасників не дає прогулювати репетиції, навіть на канікулах.

Дівчина є багаторазовим переможцем і лауреатом чисельних співочих конкурсів районного та обласного рівнів, адже улюблена справа приносить їй не тільки задоволення, але й велику кількість нагород у різних конкурсах. Їй, як дівчинці активній та талановитій, випала нагода двічі побувати й у Польщі. Першого разу вона зі своєю подругою Дариною Литвиненко вперше дуетом виконали пісню «Ми за мир» та одержали щедрі оплески від поляків. Не залишився непоміченим її виступ перед польською аудиторією й другого разу — оплески були гарячими, а відгуки якнайкращими.

Але автентичний спів — це не єдине захоплення в житті Яни. Зараз дівчина захоплюється фотографуванням і наполегливо цьому навчається, адже щоб освоїти даний курс, одного бажання, на жаль, мало, потрібне ще й мати прекрасний смак, дуже чуйне естетичне сприйняття і неординарний стиль. Тому вона з великим бажанням відвідує заняття фотографування в РЦДЮТ, а вдома постійно влаштовує фотосесії для своїх рідних, друзів та робить знімки природи, які потім представляє на виставці.

Після закінчення школи Яна планує вступати до театрального училища, має мрію стати артисткою. А нещодавно активно почала захоплюватися хортингом (вид спортивних єдиноборств). Впевнена, для артистки хороша фізична підготовка просто необхідна.

Її співу аплодували й за кордоном

"ВК" у PDF