Знам’янський район
Інтерв’ю

Хореографія як поклик душі

Хореографія як поклик душі
Анастасія Шпаченко займається у хореографічному колективі сучасного танцю «Екстраверт».
Почала захоплюватися танцями у шість років, коли брала участь в конкурсі «Міні-міс Знам’янка 2007», на якому посіла друге місце. Хоча вона з дитинства мала багато захоплень (вишивання, співи, гра на фортепіано), але з часом зробила свій вибір і зупинилася саме на хореографії, зрозумівши, що це у неї виходить найкраще. За словами Насті, цей вибір був зроблений серцем.

- Настя, ти займаєшся хореографією з шести років. Як ти вважаєш, що тобі дає таке захоплення?

– По-перше, це гарні постава та хода. Ти завжди у формі: займаємося дві години чотири рази на тиждень. Я думаю, що відразу помітно, коли дівчина займається хореографією. По-друге, це захоплення подарувало мені найкращих друзів. Крім занять, більшість нашого вільного часу ми проводимо разом. Також з нашими хореографами, Мариною Стукаленко та Катериною Степановою, їздимо на екскурсії, ходимо до лісу, взимку катаємося на санчатах.

- Розкажи, будь ласка, про досягнення вашого колективу.

– У 2012 році брали участь у Міжнародному фестивалі-конкурсу «Сузір’я мрій» в м. Дніпропетровськ, де стали лауреатами ІІ ступеня. Наступного року отримала диплом другого ступеня та премію «Гран-Прі» на фестивалі «Сонячні танці» в м. Олександрія. У 2014 стали лауреатами І ступеня знову на фестивалі «Сонячні танці» та лауреатами ІІ ступеня на фестивалі «Квітуча країна». Також наш колектив бере участь у флешмобах та дає майстер-класи. Звичайно, постійно виступаємо у різних установах міста та району: водолікарні, в селищі Знам’янка Друга (на день села), Чорноліському лісгоспі, школі-інтернат, військовій частині у с. Красносілля.

- Які твої найулюбленіші танцювальні постановки?

– Мабуть, це дві останні постановки, які є більш серйозніші та складніші. Одна з них – це новий танець, який покажемо під час концерту, присвяченому 8 Березню, він називається «Крила». Другий танець – «Вільна душа», який ми вже показували і він дуже вразив глядачів.

- А ти б хотіла спробувати якийсь інший танцювальний стиль?

– Звичайно, так, але для цього у мене немає великих можливостей. Хоча ми танцювали і народні танці, але переважно виконуємо в стилі джаз-модерн. Можна було б спробувати стиль хіп-хоп.

- До речі, після дев’ятого класу не збираєшся вступати до Кіровоградської гімназії-інтернат школи мистецтв? Цей заклад дуже популярний серед знам’янських школярів, особливо, якщо захоплюєшся танцями.

– Ні, планую закінчити 11 класів в моїй школі №2. Потім вступити до вищого навчального закладу. Я не впевнена, що хочу, щоб хореографія стала моєю професією. Але точно знаю – я не припиню займатися нею.

Анастасія має чудове захоплення, яке приносить їй справжню насолоду і подарувало гарних друзів. Займаючись протягом багатьох років, колектив «Екстраверт» став для нею другою родиною.

"ВК" у PDF