Знам’янський район
Інтерв’ю

Грип штурмує Знам’янку

Грип штурмує Знам’янку
На сьогодні, з метою недопущення поширення епідемії ГРВІ, повністю призупинено навчання у Знам’янських школах до 1 лютого. І хоча смертельних випадків у місті не зафіксовано, кількість скарг на ГРВІ та грип зростає кожного дня.
З метою отримання точної інформації про захворювання звертаємося до лікаря-терапевта вищої категорії міської лікарні ім. Лисенка – Лінник Катерини Григорівни:

- Які симптоми при ГРВІ?

– По-перше, це ураження носоглотки, слабкість, головний біль, біль у м’язах, нежить, сухий кашель. А розпочинається все з першіння в горлі, пекучого болю у носоглотці та грудині. З перших днів підвищується температура , але у кожного по-різному. Так, у деяких може бути 37.2, а в інших одразу – 39. Все це залежить від імунітету людини. Буває й так, що температура перебуває нижче норми – це ознака слабкого імунітету. Тривалого характеру ГРВІ набуває тоді, коли температури зовсім немає. За наявності вище перерахованих симптомів потрібно одразу звернутися в лікарню або до дільничного лікаря, тому що самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!

- Чи потрібне щеплення від ГРВІ та грипу?

– На фоні розпочатої епідемії ГРВІ вже пізно робити щеплення. Про це потрібно турбуватися за 2-3 місяці до передбачуваного захворювання. Лише тоді вони матимуть результативність, через те що потрібен час для вироблення імунітету. Зазвичай, щеплення роблять у вересні, останній термін – на початку жовтня.

- Як захистити себе та свою сім’ю від ГРВІ? Чи є певні рекомендації щодо профілактики захворювань?


– Найголовніше – це здоровий спосіб життя. Крім того, не доводьте до стану хронічності ті хвороби, які можуть такими стати. Намагайтеся якомога частіше мити руки, загартовуйтесь, займайтеся спортом, вживайте вітаміни з мікроелементами, наприклад : «Вітрум», «Декамевіт», «Ундевіт» і т. д. З народних засобів : калина, малина, алое, лимон,часник.

Шановні читачі, уникайте стресів, повноцінно харчуйтесь, приймайте вітаміни групи А, С і В, регулярно провітрюйте приміщення, в якому ви перебуваєте. Бережіть себе і близьких!

"ВК" у PDF