---
Надзвичайні події

Правоохоронці виявили та знищили понад 21 тисячу рослин конопель

Правоохоронці виявили та знищили понад 21 тисячу рослин конопель
Під час проведення профілактичного відпрацювання, у рамках операції «Мак», працівниками сектору поліцейської діяльності №1 (м. Новомиргород) спільно з представниками Національної гвардії України в одному з сіл на території поля, серед насаджень соняшника, було виявлено нарковмісні рослини.
У подальшому правоохоронці вилучили зразки рослин конопель для проведення експертизи. Інші, у кількості 21 тисячі 722 одиниць, знищено, шляхом спалювання.

Вартість вилученої з незаконного обігу наркосировини складає близько 20 мільйонів гривень.

Розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Нагадаємо, на території області триває комплекс оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

Поліцейські звертаються до жителів області з проханням повідомляти про факти таких правопорушень за номером «102».
Також інформацію про осіб, причетних до скоєння наркозлочинів, можна повідомляти на телефон гарячої лінії управління боротьби з наркозлочинністю в Кіровоградській області: 050-248-85-81.

kg.npu.gov.ua

"ВК" у PDF