---
Надзвичайні події

Розбійний напад на пенсіонерку зі смертельним наслідком за участі неповнолітнього. Слідство завершено

Розбійний напад на пенсіонерку зі смертельним наслідком за участі неповнолітнього. Слідство завершено
Кіровоградською обласною прокуратурою за процесуального керівництва ювенальних прокурорів направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням двох жителів Голованівського району - 24-річного чоловіка та 15-річного підлітка, у вчиненні розбою та умисного убивства літньої жінки (ч. 4 ст.187, п. п. 6, 12 ч.2 ст.115 КК України).
За даними слідства, подія мала місце у лютому цього року в одному із сіл Голованівського району.

Вказані особи у нічну пору, здійснили розбійний напад на будинок 71-річної пенсіонерки. Жінка проживала сама, і за інформацією обвинувачених, зберігала дома велику суму грошових коштів. Зловмисники побили літню жінку. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла померла на місці злочину. Обвинувачені обшукали будинок та заволоділи її майном й грошовими коштами у сумі 30 тис. грн.
Дії обох обвинувачених слідством кваліфіковано за ч. 4 ст.187, п. п. 6, 12 ч.2 ст.115 КК України. Окрім того, 24-річному обвинуваченому інкримінується ще ч.1 ст.304 КК України, - втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність.

Досудове слідство провадилося СУ ГУНП в Кіровоградській області.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

kir.gp.gov.ua

"ВК" у PDF