Знам’янський район
Надзвичайні події

Адвоката зі Знам'янського району підозрюють у корупції

Адвоката зі Знам'янського району підозрюють у корупції
Прокурором Кіровоградської області Анатолієм Коваленком повідомлено про підозру адвокату зі Знам’янського району у вчиненні кримінального корупційного правопорушення.
Зокрема, адвокату повідомлено про те, що він підозрюється у вчиненні злочинів проти власності та у сфері службової діяльності (ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 190 КК України), у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою та у підбурювання до замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у листопаді минулого року було затримано поліцією місцевого жителя за перевезення алкогольної продукції та складено адміністративний протокол. При цьому, близько 150 літрів алкогольної продукції було вилучено, а складені матеріали направлено на розгляд суду. За наданням правової допомоги правопорушник звернувся до раніше знайомого адвоката, який достовірно знаючи, що чоловіка не буде притягнуто до адмінвідповідальності через закінчення строків для накладення стягнення, вирішив використати вказану ситуацію для власного збагачення. За нібито позитивне вирішення в суді питання щодо непритягнення чоловіка до адмінвідповідальності та повернення йому вилученої продукції адвокат вимагав і отримав 10 тис грн.

Таким чином адвокат зловживаючи довірою чоловіка вчинив закінчений замах на заволодіння грошовими коштами та підбурив його на надання неправомірної вигоди судді.

Триває досудове розслідування.
Процесуальним прокурором готується до суду клопотання про обрання адвокату запобіжного заходу.

"ВК" у PDF