Світловодський район
Надзвичайні події

Зловмисники примусово заволоділи автомобілем погрожуючи власникові

Зловмисники примусово заволоділи автомобілем погрожуючи власникові
За попередніми даними, двоє мешканців іншої області, погрожуючи потерпілому, примусили його залишити салон та заволоділи автомобілем. Втікаючи з місця пригоди, нападники травмували двох людей. За вчинене особам може загрожувати покарання – до 12 років позбавлення волі.
Повідомлення про подію, що сталася в одному з населених пунктів, надійшло до Світловодського відділу поліції 14 жовтня.

Поліцейські з'ясували, що двоє невідомих осіб приїхали у двір багатоквартирного будинку на автомобілі ВАЗ 21104. Поряд з будинком стояв припаркованийавтомобіль «Шкода Октавія», водій якого знаходився в цей час в салоні. За словами чоловіка, зловмисники підійшли до його авто та з погрозами застосувати предмет, ззовні схожий на пістолет, заволоділи транспортним засобом. У цей момент з під'їзду будинку виходили родички потерпілого та побачивши, що відбувається, спробували запобігти викраденню автівки. Але зловмисників це не зупинило. Тікаючи на авто, вони збили жінок і зникли з місця пригоди. Родичок потерпілого госпіталізували до лікарні.

«Працівники поліції розпочали пошуки зловмисників та автомобіля. Відповідні орієнтування було надіслано і колегам із сусідньої області, де невдовзі автівку виявили патрульні поліцейські на території домоволодіння в одному з населених пунктів.
У подальшому працівники розшуку Світловодського відділу поліції встановили, що викрадений автомобіль чоловіки залишили у свого знайомого. Зловмисниками виявилися раніше судимі жителі іншої області. Ключі від автівки поліцейські вилучили в одного з них»
, - повідомив начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. Розслідування триває.

За матеріалами Світловодського відділу
поліції Кіровоградської області

"ВК" у PDF